CROUCH END N8, LONDON

Ground Floor, First Floor and Loft Extension in a Conservation Area

Status: Built, developed and completed working as Project Architect for and on behalf of Mulroy Architects

Location: London N8 Crouch End

Conservation Area: Crouch End Conservation Area 

Scope of works: RearGround Floor, First Floor and Loft Extension, Whole property refurbishment and Rear garden landscape

This is a Victorian house situated in the Crouch End Conservation Area. The client’s two main requirements were to increase the usable area of the property as much as possible, and to create an open-plan ground floor on which the kitchen, dining-room and lounge are inter-connected, and open out onto the garden and patio. As a result, extensions have been made on all the floors, increasing the constructed area of this property by more than 20%.

  

The glazing on the ground floor, together with the skylights, allow the simultaneous visual and physical union of kitchen, lounge, dining-room, patio, garden and the sky. 

  

We are always delighted to hear from you and to speak about your project